Menu jesień 2020

Zupy:
Krem z kalafiora/ półgęsek/ oliwa truflowa 17 zł
Krem z dyni/ prażony imbir/ oliwa dyniowa 17 zł
Przystawki:
Tatar wołowy/ majonez rozmarynowy/ marynowana gorczyca/ oliwa dyniowa/ gazowana śliwka 38 zł
Grillowany kozi ser/ pieczone kasztany/ pietruszka/ oliwa/ grzanka 33 zł
Sałaty:
Rukola z roszponką/ łosoś gravlax/ jajo poche/ kawior/ świeży ogórek/ vinegrette cytrynowy 34 zł
Sałata rzymska/ pieczony filet z kurczaka/ kuskus perłowy/ pomidorki wiśniowe/ kruszonka z żywieckiej/ parmezan/ sos pieprzowy 36 zł
Dania mięsne:
Filet z kurczaka z kostką/ kremowe ziemniaczane puree/ żel z marchewki/ drobiowy demi glace 39 zł
Bajgiel/ maślany rostbef wołowy/ rukola/piklowany ogórek/ pomidor malinowy/ prażona cebula/ sos pieprzowy 38 zł
Sandacz/ kuskus perłowy/ kapary/ por z boczniakiem i białym winem/ zioła 49 zł
Gulasz z dzika/ knedel drożdżowy/ kiszone warzywa 45 zł
Filet z kaczki/ mus z salsefii/ suszony pomidor z gruszką i szczypiorkiem 48 zł
Dania wegetariańskie:
Zapiekana dynia i cukinia w pomidorach/ prażona ciecierzyca/ jajo sadzone 35 zł
Pappardelle/ czosnek/ dynia pieczona/ chili/pomidorek wiśniow/ natka pietruszki/ oliwa 35 zł
Bajgiel/ ciecierzyca/ boczniaki/ ogórek piklowany/ roszponka/chutney z cebuli/ musztarda jabłkowa 36 zł
Gofry z białej gryki/ czerwony burak/ kruszonka z koziego sera 33 zł
Menu dla najmłodszych:
Chrupiące fileciki/ frytki/ mizeria 26zł
Pappardelle/ liście młodego szpinaku/ polędwiczki z kurczaka/ śmietanka 25 zł
Naleśniki różowe/ twarożek/ konfitura owocowa 22 zł
Desery:
Torcik bezowy/ mus owocowy 18 zł
Sernik z białą czekoladą/ solony karmel/ kruszonka 18 zł
Ganache czekoladowy/ krakers/ konfitura z pomarańczy i imbiru 20 zł
Tort makowy/ kawa/ porzeczka/ kruszonka 20 zł
Mus chałwowy/ wiśnie/ orzeszki 19 zł