Pałac Kamieniec Pałac Kamieniec
Pałac Kamieniec Pałac Kamieniec
image

miejsce

alt text
Wyborne smaki, niezwykła atmosfera

SLOW FOOD

Wybierz się w kulinarną podróż w czasie i przestrzeni. Skosztuj potraw inspirowanych dawnymi regionalnymi przepisami oraz francuską i polską kuchnią pałacową, komponowanych z wykorzystaniem uprawianych na miejscu ziół, warzyw i owoców. Rozkoszuj się nalewkami naszej produkcji i winem z pałacowej piwniczki.

KUCHNIA SEZONOWA

Kuchnia w Pałacu Kamieniec to podróż przez pory roku, to kwintesencja idei “z ogrodu na stół”, to połączenie dawnej kuchni regionalnej z kreatywnością naszego zespołu kuchennego. Odkrywamy na nowo historyczne przepisy Hrabstwa Kłodzkiego zebrane w książce „Das Grafschaft Glatzer Kochbuch – Asu schmeckt's”, wykorzystując je jako uzupełnienie współczesnych potraw.

WYRÓŻNIENIE

Nasze podejście do kuchni zdobywa uznanie. Już dwukrotnie Pałac Kamieniec otrzymał wyróżnienie i pojawił się w Żółtym Przewodniku Gault&Millau Polska. To dowód na to, że nasza kuchnia podąża w dobrym kierunku, stając się dla pałacowych Gości inspiracją do odkrywania smaków Kotliny Kłodzkiej.