Pałac Kamieniec Pałac Kamieniec
Pałac Kamieniec Pałac Kamieniec
image

menu restauracyjne

Przystawki
Zupy
Dania wege
Dania główne
Coś słodkiego
Dla dzieci
Pstrąg kłodzki

Pstrąg kłodzki/ ziemniaki confit/ wędzony Crème fraîche/ kompresowany ogórek/ jajko przepiórcze/ kawior z pstrąga/ oliwa koperkowa/ chips z tapioki

Tatar z polędwicy wołowej

Tatar z polędwicy wołowej/ marynowana cebulka perłowa/elastyczne żółtko/ majonez pietruszkowy/ gorczyca/ oliwa lubczykowa/ pieczywo/ masło  

Deska serów regionalnych

Sery z Koziej Górki i sery z serowarni w Lutomierzu/ miód z pałacowej pasieki/ konfitura pałacowa/ pieczywo/ masło

Bulion grzybowy

Bulion grzybowy/ mus grzybowy/ grzyby/ ziemniak truflowy/ oliwa pietruszkowa

Krem porowo- ziemniaczany

Krem porowo- ziemniaczany/ wędzony pstrąg kłodzki/  groszek ptysiowy      

Selekcja sałat z kozim serem

Selekcja sałat z kozim serem/ pieczony burak w bezie/ palona pomarańcza/ marmolada z cykorii/ piernik  

Pave ziemniaczane z truflą

Pave ziemniaczane z truflą/ puree z pora/ konfitura z pomidora/  grzyby/ por baby/ oliwa ziołowa

Grillowany halloumi z Koziej Górki

Grillowany halloumi z Koziej Górki/ karmelizowana cykoria/ owoce leśne/ marynowany burak/ chips z chleba  

Nadziewana papryka ramiro

Nadziewana papryka ramiro/ komosa ryżowa z orzechami, rodzynkami i ziołami/ tapenada z oliwek/ koper włoski/ pestki dyni i słonecznika 

Policzek wołowy marynowany w czerwonym winie

Policzek wołowy marynowany w czerwonym winie/ puree ziemniaczano- chrzanowe/ warzywa okopowe/ sos demi glace/ oliwa ziołowa/ krążki cebulowe 

Filet z kurczaka zagrodowego supreme

Filet z kurczaka zagrodowego supreme/ pasta grzybowa/ boczniak Mikołajkowy/ puree ziemniaczane z truflą/ remulada z pora/ sos demi glace tymiankowy/ grillowany por  

Jesiotr syberyjski ze Ścinawki Średniej

Jesiotr syberyjski ze Ścinawki Średniej/ grillowany kalafior/ kuskus kalafiorowy/ sałata rzymska/ brukiew/ kawior z taszy/ sos rybny bouillabaisse   

Biodrówka jagnięca

Biodrówka jagnięca/ fasola Helenka/ szarpana jagnięcina/ zakwaszana kapusta z pomidorami/ oliwa majerankowa/ marchew

Torcik bezowy

Torcik bezowy/ krem mascarpone/ mus malinowy

Sernik z białą czekoladą

Sernik z białą czekoladą/ orzechowy spód/ jeżyny/ lody z maślanki

Tarta czekoladowa

Tarta czekoladowa/ lody waniliowe/ karmel egzotyczny/ cytrusy 

Torcik Baronowej

Torcik Baronowej/ ciasto francuskie/ prażone jabłka i gruszki na cydrze trzebnickim/ bita śmietana z wanilią   

Pancakes

Pancakes/ twarożek na słodko/ owoce  

Fileciki z kurczaka

Fileciki z kurczaka/ frytki/ marchewka z jabłkiem 

Makaron z sosem pomidorowy a’la Bolognese

Makaron/ sos pomidorowy a’la Bolognese/ ser Grana Padano 

Kuchnia w Pałacu Kamieniec to połączenie regionalnej kuchni Kotliny Kłodzkiej z kreatywnością naszego zespołu.

Kawiarna czynna codziennie od 12:00